Det er uakseptabelt det man kan få lese om i dagens Østlendingen. Der fremkommer det at folk har forsøkt å skremme Tore Hauge og hans kone Sara til taushet. De ble skremt av en stor eksplosjon og røyk på gårdsplassen sin, antakeligvis fordi noen forsøker å skremme dem.

Les artikkelen her: Opplever gjentatt trakassering mot eiendommen sin

At vi i tillegg kan lese om at noen har tømt søpla si i innkjørselen dems, har gått rundt huset deres på nattestid med motorsag, veltet grillen, forsøkt å slippe hestene fri også videre. Det er faktisk ikke annet enn uakseptabel oppførsel.

Jeg synes det er forferdelig trist at Tore og Sara har måtte oppleve å bli utsatt for slik trakassering og sjikane. Jeg opplever Tore som en meningsrik mann, med tydelige meninger og som en uredd debattant. Jeg har stor respekt for han og for Sara. Jeg skal innrømme at det ikke bare har vært en gang jeg har vært uenig med Tore, men jeg respekterer faktisk at vi er uenige. Og jeg unner virkelig ikke verken Tore eller Sara å måtte oppleve slik sjikane.

Les også: – Helt uakseptabelt, rett og slett trakassering.

Jeg har aldri opplevd den formen for sjikane som Tore og Sara har opplevd. Jeg har derimot opplevd ganske tøffe kommentarer på sosiale medier. Der har jeg blitt kalt alt fra apekatt til å bli gitt beskjed om å vokse opp. Jeg leste sågar en gang at en person mente at dersom jeg eller noen i min familie skal bli syk, så fortjente vi ikke legehjelp. Det var ganske tøft å tenke tilbake på før sommeren, da vi opplevde et dødsfall i familien. (For ordens skyld: Vi opplevde et fantastisk flott helsevesen altså! Norge på sitt beste!)

Når man stikker hodet frem i offentligheten, så skal man ha stor takhøyde for hvilke reaksjoner man kan få i retur, som kanskje til og med er innenfor ytringsfrihetens rammer. Men vi er bare mennesker alle sammen, det er kanskje greit å tenke på før man formulerer seg eller før man gjennom fører slike handlinger som Tore og Sara ble utsatt for. Det gjelder enten om man ytrer seg på Facebook eller om man kaster raketter inn på eiendommen til en motdebattant. Vi er bare folk alle sammen, med både meninger og følelser.

Slik sjikane og trakassering skal vi ikke ha i Åmot.