Det rett og slett irriterer meg, hvordan folk kaster fra seg søpla si. Også i fjor ble dette en sak, da kontaktet jeg Østlendingen og dro med meg journalisten på tur langs Glomma, for å vise frem, ikke de fine fiskestedene. Men områdene hvor man kaster fra seg søpla si! Som tilfeldig nok er de samme stedene.

Jeg er forundret over hvordan folk bare slenger fra seg skrotet sitt, langt unna hvor man selv ser det. På mandag (3. august) skulle jeg, sammen med min svigerfar på en hyggelig fisketur. Fisketuren bar frukter, med hele sju fisk som kom opp fra Glomma den kvelden. Men starten på fisketuren var mildt sagt stusselig. Det første som møtte oss var en stabel av gamle asbestplater, stablet på en pall (!) ute i skogen. På andre siden av parkeringsplassen var det en rekke gamle bildekk og også noe datautstyr.

Noen som har lagt igjen dekkene sine på feil sted?

Ulovlig søppel

Noen som har lagt igjen dekkene sine på feil sted?

I fjor var det samme historien, da skulle jeg også på fisketur med svigerfar.

Hvorfor er det slik? Hva skal man gjøre? Jeg mener, tar man seg tid til å stable platene på en pall, hvorfor ikke da like greit kjøre det oppi Haugedalen som oss andre? Nå innser jeg at asbestplater er litt spesielt, det er dyrt avfall å bli kvitt fordi det er spesialavfall.

Nå er jeg ikke tilhenger av å skulle gjøre alt ulovlig, lovlig. Men jeg mener at, når man har valget mellom å slenge det fra seg i skogen og å heller da finne en konstruktiv løsning, slik at dette ikke skjer. Så er det kanskje noe vi som samfunn skal ta regningen for.

Kanskje er et søppelamnesti løsningen? Kanskje skal vi si at en dag i året, kan du dukke opp med alt mulig rart av søppel, som ellers ville blitt gravd ned, brent eller igjensatt i skogen og få det levert gratis på en avfallsstasjon. Jeg anser det en mye bedre bruk av penger og ressurser, enn å bruke kommunal arbeidskraft på å rydde og kvitte seg med søpla. Utgiften for kommunen ligger jo der allerede, hvorfor da ikke heller oppmuntre folk til å kvitte seg med søpla si på en lovlig måte?

Hva tenker du om ideen om søppelamnesti? Er det en god ide? Jeg mener at miljøet vil takke oss, dessuten vil det bli en mye triveligere start på fisketurene langs Glomma.