Kommunevalget i Åmot viste at man hadde et stort ønske om kvinner inn i viktige posisjoner, når vi nå ser en så stor andel kvinner i kommunestyret. Det er historisk, ikke bare i Åmot sammenheng. Men faktisk i nasjonal sammenheng.

Av:

Espen André Kristiansen, Tove Brenna Holmen, Ingebjørg Dybvik, Arve Lund og Nils Kvilvang

Kommunestyregruppa til Åmot AP

Det er oppsiktsvekkende at en så historisk stor andel kvinner (68 %!) i kommunestyret, så klarer man ikke få plass til en kvinnelig varaordfører! Og når i tillegg Anne Cathrine Lunde Stenseth sto oppført på valglista til Senterpartiet som varaordførerkandidat (2. kandidat), blir det som nå skjer bare ubegripelig.

Vi mener at Bakmann er en god mann og sikkert kan bli en god varaordfører for kommunen, men det er helt utrolig at den øverste ledelsen i Åmot blir bestående av kun menn! Bakmann står etter valget på 6. plass på Senterpartiets lister. Vi mener det er flere kvalifiserte kvinner til å ta dette vervet, derfor synes vi det er oppsiktsvekkende at de blir forbigått!

At man har fått plass til kvinner i lederposisjoner i hovedutvalgene er jo bra det, men det gir ikke et sterkt signal om at i Åmot står kvinnene sterkt i lokaldemokratiet.

Varaordførerposten er en posisjon som bør synliggjøre de historiske 68 % med kvinner i kommunestyret. Og etter hva representantoversikten i kommunestyret viser, så er det ikke bare en, men flere kvalifiserte kvinner som kunne tatt denne rollen!

Det er merkelig at man ikke tar valgresultatene innover seg. Og det er ikke til å tro at Senterpartiet ikke ser dette som problematisk selv.

At SV i Åmot støtter dette undres vi over. SV er et feministisk parti som i sitt prinsipprogram skriver at de erkjenner at kvinner undertrykkes politisk, sosialt og økonomisk og SV ønsker å gjøre noe med det.

I Åmot sovnet SV i timen og glemte sine egne prinsipper…

%d bloggere liker dette: