Velkommen til bloggen min! Som ordfører og ordførerkandidat så tar man gjerne litt for gitt at folk kjenner meg. Men det er kanskje ikke slik at alle gjør det allikevel, derfor tenkte jeg å bruke et blogginnlegg på å presentere meg selv, slik at dere får vite mer om meg.

Meg og kona mi Mette

Meg og kona mi Mette

Startet bloggen espenordfører.no slik at folk kan bli litt bedre kjent med meg og hva jeg tenker om fremtiden. Navnet EspenOrdfører.no kommer jo selvsagt av at jeg er ordfører samtidig som jeg også er ordførerkandidat for Arbeiderpartiet for neste periode. Bloggen vil derfor ta utgangspunkt i hva som skjer nå og hva Arbeiderpartiet vil gjøre for kommunen i neste periode. – Så det vil jeg blogge om i tiden som kommer.

Men først vil jeg få presentert meg selv. Dette er et bilde av min meg og kona mi Mette, vi ble sammen da jeg startet som student på høgskolen på Rena. Hu var fadderen min, og noen vil vel si hu tok ekstra godt vare på meg… Vi har vært sammen siden 2006, flyttet sammen i 2008 og giftet oss i 2014, vi har ingen unger, men har en hund Zalto og to katter – Fia og Casper.

Min mamma Turid jobber på COOP Extra (Prix), mens pappa Cato (eller Ivar Cato som noen kanskje kaller han) er pensjonist. – Men begge huskes kanskje fra da de drev egen dagligvarebutikk i Rena nord.

Kent og meg på tur til utlandet.

Bilde fra da min bror Kent overrasket meg med utenlandstur før bryllupet.

Jeg har også en bror, Kent. Kent er 10 år eldre enn meg (på dagen! – Vi er født 2. august begge to!) og han bor med samboer Maren og hunden Leia i Oslokanten. Bjarne Holen er min bestefar, han var en gang i tiden ordfører i Stor-Elvdal og senere rådmann her i Åmot. Tanter og onkler heter Bjørn, Svein-Tore, May og Nils.

Jeg har vært politisk engasjert siden jeg startet min karriere i ungdomsrådet i Åmot. Ble etterhvert engasjert i Ungdommmens fylkesting, hvor skole og utdanning var viktige saker. Elevombudet tar jeg mer enn gjerne litt ære for. Før valget i

Bestefar Bjarne

Bestefar Bjarne

2007 ble jeg headhuntet inn i Arbeiderpartiet her i Åmot, jeg har sittet i kommunestyret siden da og det er nå 8 år siden.

Var først student på Rena i tre år, før jeg tok enda en utdanning på Lillehammer. På Rena studerte jeg medier, informasjon og samfunnskontakt. Mens på Lillehammer studerte jeg organisasjon og ledelse. – Nå driver jeg med en deltidsutdanning i Master i Public Administration.

Som politiker har jeg jo selvsagt masse verv, de viktigste er å være ordfører i Åmot og leder av Regionrådet for Sør-Østerdal. – Jeg er vel den første regionrådslederen som kommer fra Åmot siden tampen av 90-tallet.

F.v. svigerforeldrene Åse og Heinz, Mette og meg, mor og far Turid og Cato.

F.v. svigerforeldrene Åse og Heinz, Mette og meg, pappa Cato og mamma Turid.

I tillegg sitter jeg som medlem i bedriftsforsamlingen i Eidsiva Energi, medlem av representantskapet i SØIR IKS, medlem av styret i Landssammenslutningen av Norske vindkraftkommuner, styremedlem i Åmot Arbeiderparti, vara til styret i Hedmark Arbeiderparti. Jeg er leder av styringsgruppa for Forsvarskoordinatoren i Hedmark, leder av representantskapet i Hedmark Revisjon IKS. Både større og mindre verv i ulike former og farger.

Jeg er glad i å være ute, glad i hunden min og glad i å være med folk og venner. Slapper gjerne av med en film og ser gjerne på tv-serier.

Av politiske saker har jeg alltid vært veldig engasjert i barn og unge, oppvekst og utdanning, men er også svært opptatt av forebygging og folkehelse. I denne fireårsperioden har oppvekst fått mye fokus, fokuset for Arbeiderpartiet i neste periode er stedsutvikling og alt som kan skape stedsutvikling.

God sommer!