Det er svært spesielt da jeg i går ble oppringt av Østlendingen. Østlendingen kunne informere meg om at Senterpartiet ønsket at jeg skal publisere Gjems sitt leserinnlegg på bloggen som bærer mitt navn. Innlegget det omhandler er et svar jeg sendte til et leserinnlegg hvor Senterpartiet ved Einar Gjems kritiserte Arbeiderpartiets personalpolitikk.

Les mitt svarinnlegg her.

Nå reagerer Gjems og Senterpartiet på at jeg legger ut mitt eget innlegg på min hjemmeside, uten å også publisere hans innlegg. Hvor da også Østlendingen stiller meg spørsmål om jeg ikke føler for å gi Gjems tilgang til å publisere på min blogg.espen

Så da får jeg presisere følgende:
1) Jeg er ingen journalist.
2) Dette er ingen nettavis.
3) espenordfører.no er min private nettside, den inneholder en blogg, hvor jeg nødvendigvis vil blogge om litt av hvert.
4) Jeg har en egen side her hvor jeg har publisert og vil fortsette å publisere leserinnlegg jeg eller mine partifeller sender.

Bloggen min er en slags politisk dagbok, vil Gjems tillate at jeg skriver i hans dagbok?
Jeg tror det sier seg selv, at på min hjemmeside, som bærer mitt navn, så vil jeg ikke legge ut leserinnlegg forfattet av andre.

De andre politikerne har sine egne kanaler å publisere sine innlegg på, og jeg har aldri krevd tilgang til disse. Det ville jo vært oppsiktsvekkende.

Min blogg er ingen offisiell nettside for Åmot kommune. Derfor er det jo heller ikke verken bilde av meg med ordførerkjedet på eller bilde av kommunens logo sammen med overskriften til bloggen. Og ja, jeg er ordfører, men jeg er også utøvende politiker.

Skal jeg nektes muligheten til å ytre meg som Arbeiderparti-politiker i Åmot fordi jeg er ordfører? Eller er det bare slik at jeg skal modereres av Senterpartiet, slik at jeg settes ute av spill i den politiske debatten? Skal jeg ikke få ytre mine meninger på min egen blogg?

Eller så kan jo motspørsmålet være: Får jeg tilgang til å publisere innhold på Senterpartiet sin nettside?

Jeg har en ambisjon, jeg vil fortsette mitt arbeid for fremtidens Åmot. Jeg er ordfører og jeg ønsker å fortsette å være det. Jeg har nylig publisert vårt partiprogram her og det ønsker jeg selvfølgelig å gjennomføre.

Les Arbeiderpartiets partiprogram her.

 

%d bloggere liker dette: